< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (10)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne

by XXS Girl

Opis bloga



 Online Users





Pokušat ću s vama podijelit svoje misli i osjećaje o svakodnevnom životu i meni najboljim knjigama Stephenie Meyer - Sumrak, Mladi Mjesec i Pomrčina.


Odbrojavanje do Breaking Dawn!


Get this widget!


Hrvatska verzija Breaking dawn (znači Praskozorje) će prvi puta u Hrvatskoj biti dostupna na velikom Algoritmovom partyju u suradnji sa Forks forumom 6.9. 2008. (subota).
Knjiga će na partyju biti dostupna po promotivnoj cijeni od 129 kn, a u trgovinama će biti dostupna već za nekoliko dana po cijeni od 149 kn. Opširnije o tome imate u postu od 27.6. i na prvom hrvatskom Twilight forumu - Forks forumu - ili na Algoritmovoj stranici - link.



SUMRAK



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photobucket




MLADI MJESEC

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





POMRČINA



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Look After My Heart










Blogovi koje čitam

Općenito, ne čitam ih baš, a ako - onda samo one na koje naletim...
čitam one koji se bave Twilightom


- ECLIPSE FAN
- DIAMONDS ARE ETERNAL
- FIRST TWILIGHT - blog by: Kaia


- THOUGHTS AND WORLD OF SOMEONE SPECIAL



LINKOVI
Službena stranica Stephenie Meyer
Twilight lexicon
Službena Twilight Movie stranica
Prvi hrvatski Sumrak forum - Svakako posjetite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

ponedjeljak, 31.12.2007.

:)

Dragi moji čitatelji (he he he)....

Happines



Želim vam SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2008. GODINU!

... Da svi uskoro nađu svog Edwarda... :) ukoliko ga traže..


Lijepo (ili bolje ludo) se provedite 2night....


btw. obavezno obucite donje rublje crvene boje Cherry Red Bra ... znate da ono donosi sreću u ljubavi... :p



I evo vam još jedna pjesma... meni vrlo draga...

Jimmy Eat World - May Angels Lead You In




Tužna je, a i video je... ne znam zašto mi se baš danas slušala...
uvijek sam kad je kraj godine pomalo zamišljena.. ono, kao retrospektiva nekih događaja... a najčešće mi se navečer čak i ne slavi... dont know why... smatram da su ta slavlja povodom nove godine precijenjena.

Ako želiš da ti bude bolje, da doneseš neke nove odluke, da započneš iznova i da taj svoj novi početak proslaviš - zar ti treba neki povod (u obliku datuma 1.1.) osim unutaranjih razmišljanja i previranja u samom sebi?!



No, znam da nisu svi kao ja i zato vam želim da se ludo zabavite (vjerojatno ću ipak i ja, bez obzira na ovo gore napisano :S).


Sve najbolje još jednom!

Veliki vam svima pozz!!!

D



| Twilight (10) | New moon | Eclipse |

nedjelja, 30.12.2007.

Volturi

Volterra New Moon



Volturi su organizirani koven vampira u Twilight-seriji. Održavaju (prisiljavaju na) red i donose pravila u svijetu vampira.
"Zapošljavaju" druge vampire sa posebnim sposobnostima/moćima da pomognu održavati taj red i donosena pravila.



Pozadina

Volturi su jednaki kraljevskoj obitelji u svijetu vampira.
Njihov dom je grad Volterra, Italija. Volturi postoje već najmanje tisuću godina, ako ne i više.
Najsofisticiraniji su vampiri nakon/između ne-vegetarijanaca. Priznati su kao da su dio kraljevstva, jer najveći su postojući koven sa najvećim i najmoćnijim sposobnostima.

slideshow Volterra

Svrha i zadatak

Iako nisu "službeno" kraljevska obitelj vampira, oni se bez obzira na to tako ponašaju i vrlo su utjecajan koven. Također su štovani kao "noćne mecene umjetnosti" baš zbog svoje nemogućnosti spavanja, pa zbog toga noću proučavaju kulturu.
Volturi djeluju kao zaštitari, skrivajući postajanje vampira od ljudi, koliko je to potrebno.
Često putuju iz Volture da bi uništili nove nastale kovene vampira, koji su podivljali i koji su se počeli prekomjerno razmnožavati pa zbog toga ih istrebljavaju.
U Sumrak seriji Volturi postaju sve veći problem, zbog toga što žele da se Bellu što prije pretvori u vampira, dok Edward u to vrijeme nije htio da Bella postane vampir.
Također odlaze u Forks, Washington da unište Victorin zli koven kada su mladi vampiri bili velika opasnost za susjednu državu, Seattle. Kako god, u to vrijeme - kada su pristigli, borba je već završila i vukodlaci su morali pobjeći jer Volturi ne trpe i ne toleriraju primirje sa vukodlacima.

Path to Volterra


Moći

Mnogi imaju vrlo jake, posebne, moći. Jane može bilo kome nanijeti iluziju patnje dok je osoba pod njezinim čvrstim pogledom. Aro može pomoću fizičkog kontakta između njega i neke osobe vidjeti sve misli koje je osoba ikada imala, ponešto se razlikujući od Edwarda.
Marcus može osjetiti veze tj. povezanost osoba.
(Naravno, bitno je navesti da njihove moći ne djeluju na Bellu jer Bella ima vrlo zatvoren um. Znači, sve moći, koje su psihološke naravi - kao što je na primjer Janeina - ne djeluju na nju, dok primjerice Alicine djeluju.) Demetri može pratiti (tragač je) bilo koga kada je jednom doživio tj. vidio sadržaj uma. Druge sposobnosti nisu spomenute, ali glasine kazuju da su jednako moćne. Također, Alecova moć "koja Volture čini nepobjedive (neuništive)" će biti otkrivena u knjizi br. 4., Breaking Dawn.


Volterra


Trenutni članovi
Ova tri muškarca su vođa Voltura:

Aro
Caius
Marcus


Drugi članovi, znani kao čuvari/zaštitari:

Jane
Alec
Heidi
Felix
Demetri
Gianna (ljudsko biće)



Prethodni članovi
Carlisle Cullen: ostao je sa kovenom kao gost; otišao je zbog svog vjerovanja da ne naudi ljudima i da stvori svoj vlastiti koven u Sjedinjenim Državama.


Volterra


Eto.. to bi bilo to o Volturima. Hm.. moje mišljenje je da baš i nisu toliko civilizirani i sofisticirani kao što ih se opisuje. Ipak, šokiralo me ono u Mladom mjesecu kada su Bella i Edward odlazili, a upravo je ulazila grupa turista... njihov ručak.

Također mi se nije svidjelo kako je Jane na kraju Pomrčine Bree tako hladnokrvno ubila, tj. dopustila Felixu da to učini za nju, iako se ona predala, i bila voljna podnositi miris ljudske krvi.

Stvarno jedva čekam da izađe Breaking dawn.... jedva čekam saznati što će se dogoditi...hoće li i Volturi imati svoje prste u tome svemu...



| Twilight (4) | New moon | Eclipse |

petak, 28.12.2007.

DOM ZA NEZBRINUTU DJECU

Hello 2 everyone :)


love


Evo mene...

Jučer smo znači bili u domu. Išli smo moj dečko i ja i jedna jako dobra prijateljica. Ostali nisu mogli s nama, iako nije bilo ni potrebno. Došli smo ujutro, rano, oko ca. 11h. Nikog od djece nije bilo (otišli su na klizanje), osim dvojice dječaka (ca. 15.god, gledali su Everwood ispred oooogromnog plazma tv-a!) bila je samo odgajateljica i liječnik (ili medicinski brat?). Iako smo se najavili i rekli da donosimo dar, opet su nas pitali iz koje organizacije dolazimo, no kad smo im objasnili da dolazimo privatno, bilo im je malo čudno kako to da studenti dolaze bez ikakvog povoda darovati djecu, no bilo im je drago. Pretpostavljam da se to ne događa često, jer poklone dobivaju ili od države ili od sponzora.

Budući da nije bilo djece ne mogu vam sada opisati kako su oni, ali mogu prenijeti ono što smo čuli. Ostali smo tamo otprilike sat vremena, odgajateljica je bila jako draga, ispričala nam je sve o njihovoj svakodnevici i provela kroz dom.

U tom domu u kojem smo mi bili su djece od - otprilike 5. osnovne sve do kraja srednje.
Imaju i podružnicu, za male bebače :)

- zasad tamo nemaju nikoga tko je od rođenja u domu, no prije nekoliko godina su imali takav jedan slučaj, jednu djevojku (koja je sada izašla iz doma).


- Džeparac im mjesečno iznosi 80kn (!), no sve u svemu, barem je to moje mišljenje -tamo im ne nedostaje baš ništa jer kada se ide u kupovinu - svatko govori što mu treba.. pa tako i curama ne nedostaje kozmetike i higijenskih potrepština (to sam sama pitala), jer imaju i sponzore koji im obavezno daruju kozmetiku.

- Koliko sam vidjela, ima oko 3 odjela, i zasad 2 odjela imaju kućno kino, što znači da ljudi otprilike jednako razmišljaju što im darovati. Napretek imaju društvenih igara, plišanaca, ali i robe koja ljudima više ne treba, pa ju nose u dom.

- Sam izgled doma me jako iznenadio. Sve je jako uredno. U blagovaonici se nalazi plazma tv, svaki odjel ima svoj dnevni boravak koji se sastoji od garniture, tv-a (i kućnog kina.. kako koji odjel), mnogih stolova (jer u dnevnom boravku se uči skupno, a ne svako u svojoj sobi!). Imaju i igraonicu gdje se nalaze sve stvari koje dobivaju, od hrane, odjeće i igračaka.

- Sobe dijele, većinom u sobi ima po 2, 3 kreveta i 2 ormara (sobe su im dosta male, i doslovno izgledaju kao da se u njima može samo spavati); vanjska vrata su im obljepljena posterima :) kupaonu sami peru. Puno se pazi na red i obaveze svakog pojedinca u domu. Svako jutro se bude u pola 7 ujutro - bez obzira dal se ide ujutro ili popodne u školu jer doručak je u 7.


- što se tiče kazni, zapravo ih nemaju nikakvih. Sad ćete si misliti što će im kazne? E, pa... mnogi od njih, baš kao i mi, ostaju do dugo van... pa se zna i dogoditi da ne dođu do 3 ujutro doma.. no kako takvo što kazniti? Sa džeparcem od 80kn? Jer to je njihovo pravo. Općenito, oni imaju dosta prava.

- obavezno svake godine idu na skijanje pa tako i ove godine- za tjedan dana idu u Orahovicu, no inače idu malo dalje

- idu i na more... nekima se zna dogoditi da tijekom ljeta odu i po 3, 4 puta na more

- pitala sam i kako im ide učenje.. rekla je da kako kome... neke se ne može ni natjerati da završe srednju, dok ima i studenata među njima (=njima onda država financira stan, zasad ih ima 3), no oni su rijetki.. većina bi se zabavljala (ali nismo li svi tinejdžeri takvi?)
- rekla je da su većinom svi jako dobri i dragi, i izmučeni tom obiteljskom sitaucijom... Mnogi tamo nisu bez roditelja, ali im je financijska situacija toliko loša da im ne preostaje ništa drugo nego da budu u domu.

- zato služi tzv. poludnevni boravak. Ujutro dolaze u dom, tamo doručkuju, spreme se za školu, vrate se, ručaju, pišu tamo zadaću, večeraju i onda se vraćaju svojoj kući i obitelji i tamo samo prespavaju. No, neki ne mogu ni doma, pa iako imaju obitelj ostaju u domu. Vrlo su česti i primjeri kada roditelji (ili samo jedan roditelj) dijete za Božić nazove, kaže da će doći po njega, da će provesti s njim blagdane, a onda se ne pojavi. Djeci je to vrlo teško... a također i odgajateljima koji, što je moguće suosjećajnije, trebaju toj djeci priopćiti da taj roditelj neće doći. Božić uglavnom proplaču... lakše je kada blagdani prođu i kada se svi vrate u kolotečinu.


Eto, to bi bilo to - valjda sam vam malo uspjela dočarati atmosferu.

Sve u svemu, moj doživljaj je da im u domu ništa ne fali. Ništa materijalnog. No, svi znamo da to nije dovoljno. I zato mi je jako drago da barem u tom pogledu imaju sve.


Što se tiče Breaking dawn - uspjela sam negdje pročitati da izlazi na engleskom u Kolovoz 2008.

Napisat ću u sljedećem postu ponešto o Volturima... čine mi se jako zanimljivim.

Veliki pozdrav :D

love



| Twilight (8) | New moon | Eclipse |

srijeda, 26.12.2007.

All I Want 4 christmas Is You... update

Hej... ovo će biti kratki post...
Bila sam danas u domu - odnjeli smo poklon (kućno kino) - o tome ću napisati opširniji post kad budem imala više vremena.



UPDATE
(Ovo je novi link)

Što se tiče Breaking dawn - odite na ovaj LINK

Želim vam svima sretne blagdane :)

D (Inicijal mog pravog imena)



| Twilight (5) | New moon | Eclipse |

nedjelja, 23.12.2007.

Žalosno

Za početak... nije mi padao bolji naslov od ovoga napamet jer ovako bih mogla opisati to što ću sada napisati (uf, kako glupo ova rečenica zvuči - opisati + napisati).
Uglavnom...Znate za onu akciju za djecu u domu, e pa - sutra konačno idemo kupiti poklon, iako nisam pretjerano zadovoljna.

Ne znam zašto, ali nekim ljudima jednostavno nedostaje empatije za druga bića (=suosjećanja).
Znam da je Božić, kupovanje poklona roditeljima, braći+sestrama, dečku/curi; znam da se Nova godina bliži, pa samim time i kupovanje odjeće za slavlje... i iskreno, mislim da baš nitko nije nešto pretjerano pri lovi... ali za neke sam se stvarno iznenadila...

Ne znam zašto... ali koliko god da ja trebala novac ili novu odjeću, neku novu kremicu, puder.. ili šljokice za tijelo (za Novu god... eto to meni treba... he he, a kupila sam si zadnji dio Harry Pottera i nemam love ni za novu odjeću, ni za išta drugo, tj. imam, ali neću trošit.. škrtica sam... he he), znam da njima toliko toga više.. danas, kad sam išla s dečkom na klizanje, smo prošli pored doma (nisam znala da je to dom, sestra mi je to rekla dok nas je vozila) i tada sam zapravo vidjela koliko toga njima treba. Iz same fasade se moglo zaključiti kako im je loše. Siva, tužna kuća.. pomalo oronula, pa čak i premala za toliko ljudi koji tamo borave. Još mi je sestra rekla da ama baš ništa nemaju... dvostruko grozno. No, nekima to očito nije bitno... oni misle da su njihovi problemi najgori i "jaooo, što će biti ako si ne kupe onu šljokićastu majicu.. ili traper suknju... ", uglavnom... ne želim biti zločesta, ali smatram da ako ja nemam love za takvu humanu akciju da ću ići pitati mamu i tatu za 50kn - iskreno, ne vjerujem da bi ijedan roditelj odbio dati novac u tu svrhu.

Children of an eastern suburb of London, who have been made homeless by the random bombs of the Nazi night raiders, waiting outside the wreckage of what was their home. September 1940

Uglavnom, malo sam se raspisala.. no, bit je u tome što sam tužna... tužna što nismo uspjeli skupti dovoljno novca... tj. premalo. Žao mi je što do nekih osoba nikako ne možeš doprijeti.. žao mi je što uvijek oni koji sami imaju malo, daju najviše... žao mi je zbog puno toga... a najviše mi je žao što je Božić... a svi znamo kakav bi Božić trebao biti i kome najviše treba...



Pozdrav svima



| Twilight (11) | New moon | Eclipse |

četvrtak, 20.12.2007.

Twilight-Movie Cast

Ok... Bella i Edward su iza nas... i malo je onih koji su stvarno zadovoljni. No, moje pitanje je, kada biste vi imali moć da odlučite - KOGA BISTE VI VOLJELI / HTJELI ZA PREOSTALE GLUMCE U TWILIGHT-MOVIE- ju??!
... Od Angele, Jessice i Lauren pa sve do Carlisle i Esme & Jacoba, Sama i ostalih iz čopora smijeh


Navedite imena i ja ću iza svakog komentara staviti sliku u blog... i čiji je to bio prijedlog... ili samo stavite link za sliku!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Btw. kako sam happy sretan Od danas su mi završila predavanja naughty
i nemam ništa do 7.1. / ali zato uopće nemamo Uskrsne praznike. cry što je stvarno stvarno grozno + sada svo učenje za završne ispite... burninmad/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo vam Twilight playlista... te spotovi sa youtuba..

The Twilight Soundtrack:

1. "Why Does it Always Rain on Me?" — Travis
2. "I'm Not Okay (I Promise)" [video edit] — My Chemical Romance
3. "Creep" [radio edit] — Radiohead
4. "In My Place" — Coldplay
5. "By Myself" — Linkin Park
6. "Dreaming" — OMD
7. "Please Forgive Me" — David Gray
8. "Here With Me" — Dido
9. "With You" [reanimation remix] — Linkin Park
10. "Time is Running Out" — Muse
11. "Dreams" — The Cranberries
12. "Tremble for My Beloved" — Collective Soul
13. "Lullaby (Goodnight, My Angel)" — Billy Joel



"Why Does it Always Rain on Me?" - Travis






"I'm Not Okay (I Promise)" — My Chemical Romance





"Creep" [radio edit] — Radiohead
Za "Creep" ima originalni spot, no za Radio edit nažalost ne.





"In My Place" — Coldplay




"By Myself" — Linkin Park





"Dreaming" — OMD





"Please Forgive Me" — David Gray






"Here With Me" — Dido





"With You" [reanimation remix] — Linkin Park





"Time is Running Out" — Muse





"Dreams" — The Cranberries





"Tremble for My Beloved" — Collective Soul





"Lullaby (Goodnight, My Angel)" — Billy Joel



Ja ih još nisam sve preslušala... ali uskoro ću :) Zanima me da li vam se sviđaju i da li u tim pjesmama možete prepoznati Belline osjećaje?



| Twilight (17) | New moon | Eclipse |

subota, 15.12.2007.

Stuff about Robert Pattinson / UPDATE

Evo vam par zanimljivosti koje sam pronašla o Robu (riječi koje su izašle iz njegovih usta)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

About His Childhood

"We didn't have packed lunches at my school. I was a lunch monitor as well - I used to take everyone's chips!"

"Up until I was 12 my sisters used to dress me up as a girl and introduce me as 'Claudia'! Twelve was a turning point as I moved to a mixed school and then I became cool and discovered hair gel."

"I started doing a paper round when I was about 10. I started earning ÂŁ10 a week and then I was obsessed with earning money until I was about 15."

"I quite liked Sharkey and George and then there was a cartoon with rapper MC Hammer in it - Hammertime - I loved that cartoon, it was genius! They don't make cartoons like that anymore."

"[My favourite teacher was] probably my English teacher because she got me into writing instead of just answering the question. I used to hand in homework with 20 pages of nonsense and she'd still mark it. She was a really amazing teacher."

"I got expelled from my school when I was 12 - I was quite bad!"

"[School reports] were always pretty bad - I never ever did my homework. I always turned up for lessons as I liked my teachers but my report said I didn't try very hard."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Miscellaneous

"[I picked out] the most ridiculous, extravagant clothes - they looked really good in the shop. And then I put them on and I thought: you look such an idiot."

"I read the Variety review and their only comment was rangy. I thought it meant from the range, like a cowboy. But it just means tall and lanky."

"In England if you want to look rough, you go out and get really drunk and come in looking really hungover, but if you do that in America, it's like, have you got a drinking problem?"

"I'm quite immature so that's quite good, so I prefer to be a heart-throb!"

"I still trip over my feet and stuff when I'm not supposed to be doing anything."

"I guess I have this thing for dragons. It is very strange."

"I am in a band at the moment called Bad Girls. The band belongs to my first girlfriend's current boyfriend and he was having an open mic night. He invited me to sing, but it was just a bit of fun - that was about six months ago. I don't know where that's going to go."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"I have been playing the piano for my entire life - since I was three or four. And the guitar - I used to play classical guitar from when I was about five to 12 years of age. Then I didn't play guitar for like years. About four or five years ago, I got out the guitar again and just atarted playing blues and stuff. I am not very good at the guitar, but I am all right. I am in a band in London as well."

"[The band] is kind of like rocky Led Zeppelin type stuff. We only have done a couple of gigs. We are still trying to figure out its style. It is just a couple of friends of mine and some other people that I have met fairly recently. We just wanted to start a band for something to do. A lot of my friends are actors and we have so little to do all the time, so instead of just being bored, we were like, 'Why not start a band?' So we did!"

"Someone stole my shoelaces once from my shoes. I still wear them and never put laces in them - they're like my trademark shoes now!"

"American’s fine, but I’ve never really been a big one for accents. Whenever I try to do any accents it ends up being a sort of Jamaican-Russian hybrid."

"I went to one of these signing conventions. It was one of the most interesting experiences I’ve had. It was so strange that people would pay for autographs. You keep thinking you should do a little dance for them as well or something."


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

inače.. na ovoj stranici možete pronaći informacije o njemu...
www.robert-pattinson.co.uk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ispričavam se Someone special što mi toliko treba da stavim svoju msn adresu, jednostavno mi comp neće downloadati. Ne znam zašto je tako (!!!) Nadam se da ću se uskoro riješiti ovih virusa i da ću ti moći dati adresu. Držim i dalje do svog obećanja!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Što se tiče Roberta, meni je na neki (ljudski, naravno) način sexy... ima onaj bahati izraz lica.. ima izražajnu čeljust, ali i samo lice. Mišićav je. Zna svirati klavir.. što je big big bonus.
Kao što sam vjerojatno već bila napisala, za Edwarda nisam imala očekivanja, tako da ovim izborom nisam razočarana... dečko mi izgleda hot, iako naravno nitko neće uspjeti pronaći onog Edwarda iz naše mašte.. kao što i u stvarnom životu svi nemamo isti ukus. Nekome je netko sexy, a nekome ljigav. I to je sasvim ok, jer naša mašta ostaje samo naša mašta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Htjela bih još nešto nadodati što nema veze sa Twilightom niti Robertom.


Znate svi da se bliži Božić Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


E, pa... željela bih nešto (lančano) potaknuti.
Uglavnom, dečko i ja smo nedavno razgovarali o tome što bismo željeli da jedno drugom kupimo za Božić. Pa je meni pala jedna ideja na pamet.

I ja i on imamo sve što želimo, i smatram da je to razbacivanje novcem ako mu ja kupim opet nešto poput parfema, cd-a, majice, prišivki ili nešto deseto, a on meni isto tako nešto.. jer u svakom slučaju, to si on sve možemo kupiti sami.

Tako da mi je sinulo, da umjesto da se on i ja darujemo, darovat ćemo djecu u Domu za nezbrinutu djecu. No, kako baš ne možemo svima kupiti poklon, odlučili smo i druge uključiti u našu akciju... (naše frendove i poznanike) i sakupit novac i, konkretno, sve tamo darovati (primjerice kućnim kinom, ili novim tv-om ili nečim drugim - valjda će nam još nešto pasti na pamet).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ok, mnogima će se ova ideja činiti totalnom glupom i bezveze. Ali zamislite si, da vi imate 15, 16 godina i da ste u Domu.. i da su vam jedini pokloni koje dobivate plišanci (ili čak i ništa), biste li se radovali? Naravno da ne. Kao i svaki normalni tinejdžer ili dijete, i oni si žele (ako su cure) neke obične stvari kao što su kozmetika, nakit, odjeća.. ili pak (dečki) playstation, x-box, mp3, mobitele.. mislim, popis stvarno može biti predugačak.. ne bitno koji spol i koje želje. Ionako smo svi puni želja, a kad se ostvare, opet smišljamo nove za sljedeću godinu, Uskrs, rođendan...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zato sam sam smatrala, da se vi - koji me čitate - ako vam se sviđa takva pomisao - odlučite na isto, da sakupite poznanike, prijatelje/ice i napravite isto to, ili barem slično, i darujete djecu u Domu; u gradu u kojem se nalazite. Smatram da bi svatko mogao odvojiti (umjesto za brata/sestru ili dečka/curu) 50, ako i ne više kuna.
Mislim, smisao Božića je ljubav, a mi ju svakako nećemo osjetiti još jednim poklonom koji će nam netko darovati, dok će njima to biti znak da i netko misli na njih. Pa makar to bile i nepoznate osobe.



| Twilight (17) | New moon | Eclipse |

srijeda, 12.12.2007.

EDWARD

Izabran je Edward. To je Robert Pattinson.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kakav vam je?



| Twilight (32) | New moon | Eclipse |

utorak, 11.12.2007.

"Buka u slušnom kanalu" i "The Reason"


Ponekad bih voljela ništa ne govoriti, samo šutjeti... Obožavam mir, tišinu... bez nepotrebnih riječi u zraku. Volim toplu sobu, tihu glazbu i knjigu u ruci. ... kad sam sama, najčešće sam kao u nekom transu, samo razmišljam i razmišljam... o bilo čemu, analiziram, no kad se nađem među ljudima sam opet vesela i brbljava. Ne znam zašto je to tako. Prijateljica sa faxa, koju tek znam par mjeseci, mi je rekla da sam kao neko sunce... stalno nasmijana i činim da se ljudi oko mene bolje osjećaju. Zapravo svi ljudi mi to govore.. kako mogu u 8 ujutro biti nasmiješena. E, to je i mali problem... kad ponekad imam fazu kad mi baš nije do razgovovora njima je to čudno... kad su navikli da ih nasmijavam.

Ok, sama sam pomalo kriva za to. Ne mogu podnjeti da vidim nekoga kome nije dobro... moram za tu osobu biti tu. znam da je to dobro.. ali često ljudi zaborave, da - iako si nasmiješen - možda zapravo samo patiš iznutra i to pokušavaš skriti. Ne razmišljalju da i vrlo pozitivne osobe imaju svoje probleme i očekuju i njihovu podršku.

A toliko mi je zapravo ponekad potrebna samo šutnja... čemu nepotrebne riječi... čemu govoriti i samo brbljati i brbljati da ne bi bilo neugodne tišine? Osobito u busu, nakon predavanja, ili prije predavanja... kada samo skupljam energiju za dalje ili se oporavljam. A teško mi je reći "čuj, ne razgovara mi se sada... ne volim small-talk " (kako to stručnjaci nazivaju, razgovor o beznačajnim temama)

Mislim da je i to mali problem... neugodna tišina... ljudima je teško šutjeti pored novih ljudi, imaju potrebu prazni prostor ispuniti bilo čim. Zapravo, vrlo je mali broj ljudi pored kojih se osjećamo ugodno kad čak i ništa ne radimo, ništa ne govorimo. Obožavam se družiti s takvim ljudima... kada riječi nisu potrebne.. kad samo uživamo u blizini jednog drugog.



Na koji način se vi nosite s bukom ili tišinom? Što mislite kakav dojam ostavljate na druge?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Razmišljala sam i o tome zašto Stepheniene knjige djeluju tako opojno na ljude.
Ali zapravo je odgovor poprilično jednostavan. Pokušala sam malo analizirati koji su elementi pa mi recite jesam li bila uspješna:

x glavni lik je vrlo posebna djevojka... neobična.. pa već i samom svojom pojavom, a svi mi želim biti posebni, drukčiji, iako ona zapravo misli da je prosječna... no i pitanje je - što je prosječno? Tu se nalazimo opet kod nekih definicija ljepote u koje je možda bolje ne zadirati. (?)

x glavni muški lik je prekrasno mitološko biće čija nas pojava ostavlja bez daha i čije je i ponašanje vrlo sexy i tajanstveno... rečenice koje izgovara vrlo dvosmislene.. opasan, traži ju da ga izbjegava, a sam njezinom društvu ne može odoljeti.

x Stephenie se također igra vrlo opasnom igricom... a ta igrica se zove ljubav! :

x glavni se muški lik zaljubljuje u svoju "žrtvu"

x Glavna protagonistica toliko voli glavnog lika da odlučuje žrtvovati svoju dušu za vječnost sa svojom ljubavi (sada bih vam ja postavila pitanje - da li biste radije htjeli imati vječnost sa svojom srodnom dušom ili biste radije ispunjenih 80 godina za koje znate da bi vam uskoro mogao doći kraj? Da li mislite da - kada biste imali vječnost - ne bi toliko uživali kao kada biste znali da bi sve moglo završiti?)

x U Pomrčini je sve još zanimljivije... Bella shvaća da voli Jacoba... odlučuje ostati sa Edwardom... iako konačno shvaća čega će se sve morati odreći. Počinjemo polako voljeti i Jacoba, njezino osobno sunce, kako ga je nazvala, koje je uvijek tu za nju.

x Zanimljiva je borba između Jacoba i Edwarda te jedan poseban trenutak kada obojica otvaraju svoja srce ili jednostavnije - misli - jedno drugom. Obojica dobra, draga i duboko zaljubljena u istu djevojku. Koja od nas ne želi biti toliko poželjna da se dvojica predobrih dečkiju (u svakom smislu) bore za nju.. no, nitko od nas ih ni ne bi htio povrijediti.. iako je Bella poneka bila vrlo sebična... no to je ljudski - pronalazila je sebe.


x U knjizi je sve toliko nabijeno emocijama... čežnja, strast... način na koji je ona krhka, a on jak, snažan.... opasan. Zanimljivo je i to kak je baš ona jedina kojoj on ne može čitati misli... opet je posebna...

x Stephenie je zapravo shvatila formulu za uspjeh, a to je da se svi mi želimo osjećati voljenima. Način na koji Edward voli Bellu je.... neopisiv... svi želimo da nas netko toliko voli.. da nas voli toliko da je spreman žrtvovati se (kada ju ostavlja u Mladom Mjesecu jer misli da bi joj život bez njega bio bolji)... boriti se protiv onoga što jest, braniti ju od svega.. pa kao što ju je u prvom odlomku Midnight Sun-a htio odvući od zlobnih Jessicinih misli. Taj osjećaj mu je bio tako stran, čudio se odakle njemu takvi osjećaji... koje nikad prije nije osjetio.

x Sam Edward je fascinantan... ne vjeruje da imaju dušu.. no ipak se boji za ono što čini i za ono što bi mu se ipak moglo dogoditi, da ju ima.
U svih 80 godina njegovog postojanja nije nikad nikog volio.. i onda se pojavi Bella.
Dok to čitamo, svi želimo biti Bella i želimo da nas Edward grli... maštamo o toj ljubavi, i čudimo se zašto nema nekog tko je kao on, znamo da ga trebamo naći, ali opet i znamo da nećemo naći njega, što je zapravo u redu.

x Razmišljamo o riječima koji su si izgovarali...Razmišljamo o tome kako bismo voljeli kad bi nam naš dečko rekao riječi poput "Sad si ti moj život" (ok... ponekima je ovo patetično, poneki smatraju da si ne moraju stalno izjavljivati ljubav.. ali ja sam romantična :) i drago mi je što imam dečka koji mi to govori :) ... ah.. ljubav....


Zanima me, što vi mislite, zašto te knjige djeluju na vas tako kako djeluju? Ono su bili moji razlozi (ili objašnjenja?) i osjećaji koje u meni izaziva... sada me zanimaju vaše reakcije... na koji način na vas djeluje, kakve osjećaje izaziva? Da li imate nekoga tko je vaš Edward?



Evo vam i jedna jako lijepa pjesma... nadam se da će vam se svidjeti.

Hoobastank - The Reason



| Twilight (18) | New moon | Eclipse |

srijeda, 05.12.2007.

ŠMRC - HAĆIHA

Grrr! Tako bi se moglo nazvati moje raspoloženje ovih dana jer šizim..... Ovaj vikend bih trebala kod dečka u metropolu (yeah, right, moš' si mislit'), a ne bih ja bila ja da se ne razbolim; ajde da se nisam cijepila, ali jesam puknucu i kao na ovoj ikonici će i moja glava puknuti.
Ok, nema žalopojki. Nema... nema... samo par.... Pisala sam jedan od najgorih kolokvija u povijesti prvog semestra germanistike (kažem jedan od zato što najgori slijedi za dva tjedna, i ako budem padala godinu, bit će zbog tog), a sljedeći tjedan me čekaju dva referata... ok, u srednjoj to i nije baš tako teško izvesti dva referata, ali ovdje.. pa ovdje je to kao da pišeš maturalni rad. Ali preživjeli su i drugi, tako da ću i ja. Samo se stvarno nadam da ću ozdraviti, inače ništa od mog Metropola - Tripa.

Bolest kao da mi je izvukla i inspiraciju.. inače baš i ne volim čitati postove drugih koji se bave tematikom "kako mi je danas dosadno"; ali mislila sam da je vrijeme za novi post. Pa makar i ovakve tematike. Što se tiče Twilighta, i dalje pozorno pratim sve što Eclipse fan piše.

Stephenie je promijenila stranicu, tj. njezin brat je promijenio dizajn stranice, tako da Twilight lexicon tamo više ne možete naći, ali ga možete naći ako kliknete OVDJE ili samo u google utipkate Twilight lexicon.

SPOILER
Kod njih je u prodaju krenula Bellina narukvica iz Pomrčine, koju također možete vidjeti klikom OVDJE

Jacobovu narukvicu ipak nisu napravili od drveta. Huh, kad vidim cifru, 65$ meni bi to bilo pre- pre- previše. Ok, ako je pravo srebro, ili zlato... but still!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket - kako istinito!



| Twilight (22) | New moon | Eclipse |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.